Portofelul, scurta istorie si tendinte actuale

Este un accesoriu comun, pe care il avem cu totii la noi oricand iesim din casa. Nu, nu e vorba de cheie sau de batista, de card, ci de banalul portofel. Portofelul are o istorie foarte veche, practic avem portofele de cand exista bani si de cand cineva a avut nevoie sa ii tina la el mereu. Antichitatea a adus primele tipuri de portofel, erau niste pungi din piele, materiale textile, panza, legate cu snururi. Portofelul rudimentar era legat de curea, de diverse accesorii vestimentare. Si in Evul Mediu avem acelasi tip de portofel, cu variatiuni, poate pungute mai mici, mai bine cusute, mai incapatoare. De cand avem insa bani din hartie portofelul clasic, sub forma de punga nu prea mai putea fi folosit, asta pentru ca volumul ocupat era mai mic, nu erau asa de grei cand erau din hartie.

Portofele tip plic au fost urmasii directi ai portofelului modern, permitand depozitarea bancnotelor pliate. De aici si pana la portofelele compartimentate nu a mai fost decat un pas. In cele moderne avem deja locuri speciale pentru documente, card, buletin, bancnot de diferite marimi, monede. In prezent cele mai cautate tipuri de portofel sunt celebrele portofele din piele cu un design minimalist, compact, incapatoare si usor de luat oriunde. Cam toate portofelele sunt facute dintr-o singura bucata de piele, capacitatea lor este suficient de mare pentru a avea la purtator orice ai nevoie. Ele pot fi simple sau duble, se pot personaliza rapid daca producatorul ofera si aceasta optiune, productia lor dureaza nu mai mult de doua sau trei zile, iar pielea folosita este tabacita vegetal, pentru rezistenta mai mare. Daca mai au si capac aceste portofele din piele moderne disponibile online se pot folosi si pentru monede sau chei, obiecte mici, care pot sa cada la un moment dat dintr-un portofel obisnuit.

Pielea de bovina adusa din Italia, asa cum cea utilizata de ZIG LEATHER, este foarte rezistenta, arata bine, rezista si la uzura fara sa afecteze desingul portofelului. Pentru a fi si mai interesante si mai rezistente portofele sunt lucrate manual in ateliere speciale, cele de calitate superioara din piele naturala, utilizandu-se cusatura de mana, lustruirea manuala cu ceara de albine, masina de cusut industriala.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *