Obstacole pe care astronautii trebuie sa le depaseasca ca sa ajunga pe Marte

Greutatea prea mare. Ca sa ajungi pe Marte ai nevoie de mult combustibil si el trebuie sa fie foarte usor. NASA deja are mai multe nave mai micute aterizate pe Marte. Sunt niste vehicule robotice care cantaresc putin si nu pot sa transporte si echipaj uman. Daca vrei sa ajungi cu oameni pe Marte ai nevoie de greutate mica si de combustibil special si mult. Dar intervine paradoxul. Ca sa ai oameni pe Marte ai nevoie de greutate mai mare, ai nevoie de combustibil mai mult, de unde si greutate marita si si mai mult combustibil. Intr-un final se va gasi o formula care sa permita un echilibru intre greutate si combustibil.

Plictiseala si izolarea. Si cand vor fi pe Marte astronautii se vor plictisi de moarte si vor fi izolati, dar vor fi si mai plictisiti cand tot vor construi cat se poate pentru a trai pe Marte. Si calatoria spre Marte va fi foooarte luunga, depinde de orbita pe care se plaseaza. Niste misiuni pe Marte din trecut au avut nevoie de pana la 333 de zile ca sa ajunga pe Marte. Cand stai doar in nava spatiala si nu ai nimic de facut te plictisesti si esti izolat. Mai putini oameni la bord inseamna si greutate mai mica, asa ca nu prea vei avea cu cine vorbi. Se ajunge la repetitii, la efecte psihologice devastatoare, chiar la boli psihice cauzate de conditiile deosebite din spatiu.

Efectele psihologice ale pierderii Terrei din raza vizuala. Cu cat te indepartezi de Terra cu nava spatiala ea devine mica, si mai mica, pana cand e un punctulet acolo intr-o mare de stelute, de intuneric. Acum avem astronauti care vad mereu Pamantul din naveta, dar nu se stie ce vom face cand nu ne vom mai vedea planeta. Predictiile oamenilor de stiinta amintesc de efecte precum depresia, psihoza, suicid. Ca sa nu ne simtim asa departe de casa sunt planuri sa li se ofere astronautilor telescoape, insa cercetatorii cred ca efectul lipsei Pamantului din campul nostru vizual va fi un impediment pentru cei care vor calatori pe Marte.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *