Istoricul modei

<<O data ce omul devine constient de frumusetea fapturii sale, va inventa tot ce mintea il va ajuta pentru a se infrumuseta si mai mult. Omul a intervenit pentru a-si modela propriul chip. In ajutorul formarii si pastrarii unei siluete natural proportionate a intervenit cu vremea sportul, menit sa intretina sanatatea si vigoarea – devenind totodata si spectacol de mare atractie. Dar omul nu s-a multumit numai cu atat. El a utilizat si vesmantul inca din cele mai vechi timpuri ca mijloc de infrumusetare, colorandu-l, dandu-i forme din cele mai diverse. Astfel a descoperit in vesmant posibilitatea de a-si remodela corpul intr-un mod artificial, in conformitate cu imaginatia sa artistica>> si cam asa a inceput moda in lumea noastra, devenind un act social fara de care nu mai putem sta.

Ca sa ne putem raporta cat mai bine la moda mentionam si perioadele in care schimbarile bruste s-au produs, insa fiecare e liber sa adopte ce vrea si cum vrea. De exemplu in anii 1920 predominant era lookul angelic, insa cu coafuri simple si de regula haine dantelate. A ajuns apoi sa fie fashion aspectul putin mai casnic si se purta parul lung, cu bucle, dupa care a intervenit fenomenul rock, cand la femei se purta foarte mult combinatia intre haine sexi si par dezordonat, foarte lung, urmand ca dupa acesta sa fie la moda stilul retro sau hippie. Dupa acest val de schimbari bruste si nonconformiste oamenii au ajuns la concluzia ca moda trebuie sa evolueze, si cum altfel daca nu prin modificari radicale care insemnau modernizare, exagerare si de multe ori o nebunie fara limite.

E de ajuns sa vezi insa cateva imegini ca sa it dai seama ca oamenii nu degeaba o iau razna cand vine vorba de moda, si e de ajuns sa vedem acele imagini ca sa observam ca roata se invarte adica totul vine si pleaca intr-o maniera circulara.

 

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *