Imunoterapia poate contribui la ameliorarea cancerului, indiferent de stadiul sau

Organismul uman este o „masinarie” foarte complexa, care isi poate purta de grija pana la un anumit punct. Corpul uman se apara de tot ce inseamna atacuri din exterior si din interior cu ajutorul sistemului imunitar. Celulele albe actioneaza de fiecare data cand apare un virus sau o bacterie, si, alaturi de un tratament corespunzator, boala care tinde sa ne afecteze viata dispare la fel de repede cum a aparut. In cazul cancerului, sistemul imunitar nu poate face fata atacului puternic si multiplicarii celulare, asa ca are nevoie, la randul sau, de ajutor.

Ajutorul vine sub forma unei terapii speciale, numita imunoterapie. Imunoterapia isi propune sa sprijine celulele sistemului imunitar in lupta lor acerba impotriva celulelor canceroase. In practica imunoterapia invata sistemul imunitar sa fie mai vigilent si mai rapid in atacurile asupra celulelor canceroase, se pot administra in aceasta terapie si proteine sintetizate care sprijina sistemul imunitar atunci cand are nevoie sa poarte o confruntare directa si eficienta impotriva cancerului. Imunoterapia in cancer este totusi un termen generic care inglobeaza o multime de modalitati puse in practica destul de simplu. Putem avea inhibitori in imunoterapie contra cancerului, sistemul imunitar nu mai e distrus, celulele canceroase nu mai au putere sa castige lupta. Foarte bine putem sa includem in terapie si terapia celulara, ceva mai complicata, ce prespune modificari genetice aplicate la celulele sistemului imunitar deja prelevate, dar si cea cu anticorpi, atasati celulelor canceroase, celulelor T blocante pentru orice forma canceroasa dezvoltata in corp.

Efectele tratamentelor din aceasta gama sunt destul de puternice, se stopeaza sau se incetineste dezvoltarea celulelor problematice, celulele nu mai invadeaza organismul si cancerul nu se mai poate raspandi. Daca tratamentele descrise anterior nu functioneaza bine imunoterapia poate sa foloseasca si citokine, interleukine, interferon, administrate in forme mai grave de cancer. Cel mai bine raspunde la tratamentele bazate pe imunoterapia moderna melanomul, restul cancerelor fiind doar atacate partial.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *