De ce sa nu faci asta astazi?

Nu, aceasta nu este un articol despre procrastinare, ci mai degraba este un articol despre curaj, despre curajul care ne lipseste de multe ori pentru a face ceea ce ne dorim, pentru a spune ceea ce vrem de mult timp sa spunem, pentru a deveni acele persoane care credem ca putem fi. De ce sa nu faci asta astazi? Evident, sunt o multime de scuze si motive, de-a lungul timpului se aduna si inca crezi in ele. Cu toate astea, tu stii ca poti sa faci asta astazi!

Am o foarte buna prietena si trebuia sa iesim in oras saptamana trecuta. Am mers la ea, pentru a pleca de acolo la un local care ne placea la amandoua. Ea nu era inca gata, de aceea am asteptat-o un pic si am asistat involuntar la monologul ei despre faptul ca nu stie cu ce sa se imbrace. Mi-a aratat si mie variantele, dintre care o rochie rosie foarte frumoasa, care mi s-a aruncat in ochi si pe care i-am propus sa o imbrace. Se vedea ca ii place si ei foarte tare rochia, era aproape sigura ca o imbraca pe aia, cand a inceput o chestie de genul: aah, rochia asta prea sare in ochi, mai bine cred ca nu mi-o iau.

Sincer, am ramas perplexa, deoarece nu puteam sa inteleg, efectiv, nu puteam. De ce sa nu imbraci ceva care iti place? Si de ce sa te gandesti la ce cred altii? Imi dau seama ca sunt multi oameni care fac asta, oameni care au anumite preferinte, dar deoarece se gandesc la ce ar crede ceilalti, prefera sa renunte la ele.

Este ceva similar cazului cu prietena mea, care poate niciodata nu se va decide sa poarte acea rochie superba, deoarece prea “sare in ochi”. Bine, si chiar daca sare, chiar daca poti ceva mai colorat, ceva mai senzual, care ar putea fi problema? Oare nu este important in toata povestea asta sa te simti tu bine? Nu pot sa inteleg cum unii oameni inca gandesc si cele mai minore actiuni, in dependenta de ce cred ei ca ar crede ceilalti. Chiar mi se pare ceva anormal.

De ce sa nu imbraci astazi o haina care-ti place si pe care nu ai indraznit sa o imbraci pana acum de frica privirilor celor din jur? De ce sa nu iti faci parul cum vrei tu, de ce sa nu te machiezi mai strident, daca asta e ceea ce-ti doresti? Sigur, tu poti sa faci asta, chiar azi! Nu amana pe maine viata ta, traiesti azi momentul la intensitate maxima.
Aceasta amanare nu este deloc benefica pentru implinirea personala. Bine, vorbind despre haine, poate parea ceva absurd, exista lucruri si mai importante pe care oamenii le amana de pe o zi pe alta, de exemplu o pasiune mai veche, la care se gandesc, dar pe care nu o mai reiau sau o calatorie la care viseaza, dar pentru care nu se pot decide, sau o discutie nefinalizata, de care iti mai amintesti din cand in cand si care nu te lasa in pace. Sunt chestii mult mai importante, fara indoiala, dar pentru a ajunge sa le realizezi pe astea, trebuie sa incepi de la lucrurile mici, de la lucrurile de rutina, de altfel. Sa indraznesti sa fii tu si sa faci ceea ce-ti place, sa imbraci rochia aia daca iti place, chiar daca pe strada poate se vor uita oamenii diferit la tine sau colegii de serviciu te vor privi ciudat.

Trebuie sa incepi sa inveti sa infrunti privirile celor din jur, nu sa fugi de ele, caci astfel doar vei aduna mai multe frustrari si drumul spre implinirea ta va deveni si mai dificil. Incepe sa infrunti temerile fata de opinia celor din jurul tau, nu-ti fie frica sa fii diferita si sa fii provocatoare, nu-ti fie frica de pornirile tale, pur si simplu urmeaza-le, dezlantuie-te, daca asta e ceea ce-ti doresti si intr-un final, fii tu insuti, pentru ca esti minunata asa cum esti. Eu zic ca astazi este o zi buna pentru a incepe transformarea ta. Tu cum crezi?

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *