Cum prepari un ostropel de pui aromat si delicios

Una din preparatele preferate de intreaga familie, un fel de mancare potrivit atat pentru pranz, cat si pentru cina, un preparat usor si care poate fi consumat atat de adulti, cat si de copii, atat de persoanele cu probleme de sanatate, cat si cele care sufera de diferite afectiuni poarta denumirea de ostropel de pui si este foarte usor de facut.

Secretul unui ostropel reusit este calitatea ingredientelor folosite, si mai ales a carnii de pui. Carnea de pui La Provincia este recomandata tuturor gospodinelor care nu au posibilitatea de a taia un pui din curte, gospodinelor care locuiesc la bloc dar viseaza la un ostropel cu gustul copilariei.

Ingredientele necesare pentru ostropel de pui
Pentru a prepara cel mai delicios ostropel de pui, gospodinele au nevoie de un pachet de copane de pui cu os si piele La Provincia, de jumatate de kilogram de rosii proaspete coapte sau de o conserva de suc de rosii sau rosii in suc propriu. De asemenea, gospodinele mai au nevoie si de o ceapa de dimensiuni medii, de o capatana mare de usturoi romanesc, de cateva foi de dafin pentru gust si de sare si piper dupa gust.

Pentru a avea o aroma desavarsita, in ostropelul de pui poate fi adaugat si un pahar de vin alb sec, cateva linguri de ulei, un varf de lingurita de cimbru si un paharel de supa de pui.

Reteta traditionala a ostropelului de pui

Reteta traditionala implica alegerea ingredientelor cat mai proaspete si naturale, dar si acordarea unei atentii sporite la procesul de gatire. Astfel, ostropelul va avea acelasi gust ca si cel din copilarie.

Pregatirea ingredientelor
Aceasta etape presupune curatarea si spalarea tuturor ingredientelor. Se curata, se spala si se taie ceapa in bucati cat mai mici, la fel se procedeaza si cu cateii de usturoi care se curata, se spala si se taie in felii. Copanele de pui La Provincia se sterg cu un servetel pentru a fi complet uscate si gata de prajit. Separat se toaca patrunjelul si se pregateste vinul si zeama de la supa de pui.

Rosiile se prepara separat. Daca sunt proaspete, se coc in tigaie fara ulei cateva minute, fiind intoarse pe toate partile, se lasa la racit, se curata de coaja si se toaca. In cazul in care sunt in conserva, pur si simplu se desface conserva.

Prajirea ingredientelor
Aceasta este o etapa la fel de importanta, deoarece gospodinele trebuie sa stie ordinea in care sa puna ingredientele in tigaie. Asadar, se incalzeste uleiul in cratita la foc moderat, se adauga pulpele, se lasa la foc mic si se intorc in mod constant. Se adauga ceapa si usturoiul abia cand ceapa incepe sa se caramelizeze.

Dupa aceasta etapa, se lasa focul mai mic si se caleste amestecul timp de 10 minute pana cand pulpele devin rumene si ceapa are un aspect sticlos. Se adauga vinul alb si se asteapta cateva minute pana cand alcoolul se evapora complet. Se completeaza cu supa de pui si cu rosiile si se lasa la fiert inca jumatate de ora. Dupa 15 minute se adauga sarea, piperul, foile de dafin si cimbrul, completand la sfarsit cu patrunjelul tocat.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *