Cum poti pastra Bitcoinii in siguranta?

Inainte sa ai orice suma in Bitcoin ai nevoie de un loc unde sa ii stochezi. Acest loc se numeste Wallet. Nu trebuie sa va ganditi la un Wallet ca la un portofel plin de bitcoin, pe care ii puteti cumpara si vinde si cu ajutorul platformei moderne CryptoCoin.pro. Wallet-ul este locul unde se gasesc „cheile” private care permit accesul la adresa asociata Bitcoin, care e de altfel adresa publica.

Daca Wallet-ul e suficient de bine gandit la nivel de design va arata exact ca un portofel unde virtual veti gasi toti bitcoinii detinuti la un moment dat, ceea ce determina folosirea bitcoin mult mai intuitiva si mai convenabila. La ora actuala exista mai multe tipuri de Wallet, fiecare cu avantajele sale. Wallet-ul electronic poate fi un soft care se descarca de pe un server sau poate fi hostat in Cloud.

Cele hostate tind sa aiba interfete mult mai intuitive si mai user-friendly, insa trebuie sa ai incredere in cei care ofera serviciile de hosting. Un wallet online permite accesul la Bitcoini, usor de vandut pe CryptoCoin.pro, setarea este simpla, exista aplicatii asociate pentru mobil si desktop, cele mai multe fiind gratuite. Wallet-ul mobil pentru Bitcoin sunt niste aplicatii pentru smartphone, foarte utile atunci cand doriti, de exemplu, sa platiti pentru ceva intr-un magazin care accepta Bitcoin.

Mai exista si varianta hardware, niste dispozitive mici care se conecteaza ocazional la Internet pentru a permite tranzactii cu Bicoin. Securitatea e maxima in cazul lor, insa pot fi furate sau pierdute. Cel mai simplu tip de wallet ramane insa cele pe hartie, pe care se printeaza cheile private si publice, nu exista conectarea la Internet sau un device care sa poata fi utilizat in anumite situatii.

Cea mai sigura varianta ramane insa cea hardware, care se poate pastra in offline, intr-un loc sigur, iar cea mai nesigura e varianta wallet-ului online, asta pentru ca toate cheile sunt detinute de o parte terta-e insa cea mai simpla varianta din punctul de veder al setarilor si al folosirii. Mai multe detalii, pe site.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *