Cercei cu o semnificatie deosebita

Mie imi plac foarte mult cerceii, de aceea, de fiecare data cand am ocazia, nu ezit sa ma mai uit dupa cercei frumosi si sa-mi mai iau o pereche. Imi plac, in special, cerceii facuti hand made, care sunt din diferite pietre, cu semnificatii. Nu, nu ma pasioneaza la fel de mult cerceii scumpi, imi plac cei simpli, dar care au stil. As putea sa ratacesc ore intregi la targuri cu obiecte hand made si analizand diferite tipuri de cercei.

Acum cateva saptamani, am fost intr-o excursie in Grecia. Eram la poalele muntelui Olymp si vizitam un sat micut, dar foarte frumos, unde erau diferite magazine artizanale. Deoarece era ultima zi a sejurului in Grecia, tot grupul de oameni care eram, apropo, eram oameni din diferite parti ale tarii, tineri, in special, care ne-am cunoscut acolo, deci, nu prea mai aveam bani. Marea majoritate eram studenti si s-a dovedit ca ne-am manageriat destul de prost resursele financiare in acea vacanta, din moment ce in ultima zi, eram practic pe zero.
Intr-un din acele magazine, am descoprit, insa, o pereche de cercei care mi-au placut foarte mult. Erau facuti hand made si reprezentau cate o mandala, extraordinar de frumoasa. Tot grupul a vazut cat de mult mi-au placut cerceii, insa mi s-au parut prea scumpi si nu puteam sa mi-I permit. In acel moment, a venit o idee de la unul dintre membrii grupului nostru: ”Haideti sa punem mana de la mana si sa-I luam acesti cercei frumosi”. Eu am ramas stupefiata, nu stiam cum sa reactionez, deoarece tot grupul a inceput sa scotoceasca prin buzunare pentru a scoate ultimii banuti pe care ii aveau. Au inceput sa negocieze cu vanzatorul, ca intr-un final sa mai scada din pret si sa-mi ia cerceii.
Eu ii priveam uimita si fericita in acelasi timp, nu-mi venea sa cred ca acesti oameni, pe care ii cunosteam de doar o saptamana, au dat ultimii banuti pe care ii aveau, pentru a-mi cumpara mie acea pereche de cercei. Ii priveam pe toti uimita si recunoscatoare in acelasi timp. Sincer, nu m-am asteptat la un gest de acest fel, desigur, nu este vorba despre valoarea in bani a cerceilor, este vorba despre valoarea spirituala pe care o au ei acum pentru mine.

In acel moment, mi-am dat seama cat de afectuosi pot fi oamenii, chiar daca te cunosc de foarte putin timp si mi-am dat seama, de altfel, ca acest gest pe care l-au facut, s-a datorat faptului ca si eu am manifestat afectiune fata de ei. Am zis de nenumarate ori faptul ca oamenii se apropie mereu de tine daca te simt ca esti un om bun. Noi suntem cei care atragem oamenii din viata noastra. Noi alegem oamenii care sa se apropie de noi. Mi-am dat seama, cu bucurie, ca oamenii acestia au vazut in mine un om frumos, ca gestul pe care l-au facut, a fost un simbol al afectiunii lor fata de mine si ca eu, la randul meu, as fi facut acelasi gest pentru oricine din grupul nostru, chiar daca ne cunosteam doar de o saptamana, practic.
Ati putea spune ca acesta este un gest minor si ca poate eu ii dau prea multa importanta. Sincer, pentru mine nu este un gest minor, pentru mine este un gest important, deoarece imi vorbeste despre personalitatea mea si despre relatiile mele cu oamenii. Desigur, acei cercei au acum o semnificatie deosebita pentru mine, caci stiu ca au fost daruiti cu drag si stiu ca oamenii care mi i-au daruit, au facut-o cu o deosebita afectiune. De fiecare data cand mi-I pun, imi amintesc de ei si de gestul lor atat de frumos.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *