Caini care au ramas fideli stapanilor chiar si in cele mai grele situatii

Fido. Multi caini care raman langa stapani dupa moarte primesc recunoastere si respect. Fido, un catel italian, a primit o statuie mare de bronz. De ce a meritat o statuie? Iata povestea lui. Fido era un caine vagabond, adoptat de Carlo Soriani in 1941. El l-a salvat pe cand era catelus si viata ii era in pericol. In fiecare zi mergea cu stapanul pana la stopul de unde lua autobuzul spre locul de munca. Fido il astepta acolo pana venea de la fabrica. In decembrie 1943 un bombardament al Aliatilor l-a ucis pe Soriani in fabrica. Fido astepta autobuzul ca de obicei, in seara respectiva.

Stapanul nu a mai ajuns… Fido s-a dus fuga acasa la sotia vaduva. In fiecare seara, vreme de 14 ani, cainele se intorcea in statia de autobuz si isi astepta stapanul. Cainele a primit o medalie de aur din partea orasului, o statuie, si libertatea de a nu plati nimeni nimic pentru el.

Cainele Reginei Scotiei, Maria. Regina avusese o viata cam zbuciumata. Devenise regina la doar sase zile de la nastere, era regina consoarta a Frantei, si-a pierdut tronul dupa ce s-a intors in Scotia. A fost tinuta captiva de verisoara sa, Regina Elizabeth I, pentru ca religia sa catoliga era o amenintare la adresa regulilor lui Elizabeth I. Singurul care i-a fost aproape mereu au fost cativa catelusi de talie mica pe care i-a avut inca din Franta. In timpul captivitatii, ea vorbea cu catelusii ca sa mai uite de singuratate. Regina Elizabeth I a semnat condamnarea la moarte a femeii de teama sa nu piarda tronul. In timp ce era condusa spre locul executiei sub fusta ei era unul dintre catei. Cand a fost decapitata, de sub fusta femeii a iesit catelul. Plin de sange catelul s-a tot plimbat prin locul dintre trupul femeii si cap. Catelul s-a infometat pana la moarte de dorul stapanei sale…

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *